BIOGRAFI

1974 föddes Rebecka Molander i Varberg.

 

Det var samma år som jazzsångerskan Madeleine Peyroux kom till världen och pop-ABBA erövrade Europa. 

 

Ett tidigt minne av musik är när hon sjöng på flickrummet med hårborstemick och peruk...

 

...och kusinen kompade på trumset av kastruller. 

 

Några år senare på 80-talet lärde hon sig själv som tonåring att spela piano efter låtarna hon lyssnat på. Hon kunde sitta timvis och improvisera runt samma ackordföljd. Mamman var klassiskt skolad på sång och lyssnade på franska chansons så hon lärde henne grunderna.

Den traditionella pianoundervisningen på kulturskolan var inget för Rebecka, utan musiken föddes när hon själv fick sitta och leta fram melodierna. Hon drömde på 90-talet om att bli som artisterna i de musikvideos hon sett och fortsatte tålmodigt att öva och kompa i den lokala kyrkans ungdomsgruppen alla tillfällen som bjöds.

I vuxen ålder började musikintresset öka och efter 30 års ålder tog hon steget ut i offentligheten. Rebecka hade spelat på några dop och bröllop, men kände att nu är det dags att testa musiken på allvar. Sökte 2008 upp en fransk jazzpedagog som var fantastisk och lät henne spela utan noter. Det blev en vändpunkt. Rebecka gick två år på olika musikutbildningar, lärde mig mycket och började skriva sina egna låtar. Det gick plötsligt upp för henne: det är detta hon ska göra!

Några förbandsspelningar till kända artister gav henne modet att pröva vingarna, och i februari 2010 gav Rebecka sin första egna konsert i eget namn med en trio i Växjö.

Åren därefter spelade hon i olika barer, på kasinon och andra sammanhang. På repertoaren stod egna låtar och covers i jazzpopversion. Hon kompade också andra sångare, och andra musiker spelade i hennes band. Bl a spelade Rebecka på coola MOJO i Köpenhamn och flotta femstjärniga Riverside resort i Bankok.

Med albumet ”Through the rain” med bara egna låtar öppnades nya vägar 2015 och det ledde fram till en skiv- turné 2016. Under 2017 deltog hon i Hamn och Seasideturnén tillsammans med andra Malmösångerskor och startade Woodlands Merinda tillsammans med artisten Lovisa Ståhl. Under 2018 /19 har Rebecka varit barpianist på tjusiga Grand Hotel i Lund.

Nästa skiva är nu planerad  och kommer att släppas vintern 2019/20.

© 2020 av REBECKA MOLANDER. Proudly created with Wix.com